pissen in de natuur kutje roeren

Maar wat zijn zij te verwijten als de mens niet eens rekening met andere houd. De kat die in mijn tuin schijt krijgt water over zich heen of jaag ik weg.

Want in veel gevallen hebben ook zij schijt aan wat ze doen. Het ligt aan de baas van de kat, en niet aan een dier, het is erg laf als je op dieren schiet. Misschien Wout, is het handig als je zelf eerst eens kogel door je hoofd krijgt als je nodig moet poepen! Denk na voordat je dit soort dingen zegt of gaat doen.

Ik heb ook last van katten die in mijn voortuin gaan zitten poepen. Nou is het mooie van alles dat ik split grind heb liggen en dat zijn geen kleine stenen.

De katten trekken zich niets van de scherpe dingen aan en gaan gewoon lekker grutten in de tuin op een hoop te leggen. Ik heb al zo´n sensor die een pieptoon uitstoot hangen maar dat werkt ook niet.

Ik begin er een punthoofd van te krijgen. Het lijkt aan de ontlasting te zien steeds dezelfde kat te zijn en ik weet ook welke het is alleen de eigenaar heb ik nog niet gevonden.

Ik ben gek op dieren en opgegroeid met katten maar dit vind ik te smerig, en zonde van mijn dure grind.

Het is niet alleen ergerlijk maar ook belachelijk dat wij onze energie en centen moeten steken in de huisdieren van de buren. Dat wij onze tuin moeten gaan aanpassen om niet meer dienst te doen als kattenbak. Dan zijn er ook nog eens zogenoemde dierenvrienden, die zetten hun katten massaal af in het bos en zorgen zo voor een extra overlast.

Indien ik het grasveld hier vol met tandenstokertjes moet zetten kom ik zeker in het guinnesbook of records. Ik heb nu al een koffieprobleem.

Straffe koffie drinken om extra drab te kunnen gooien bevorderd ook niet echt mijn humeur. Moet ik nu een hond in huis halen of een 9mm? Neen, ik moet helemaal niets! Zij hebben ze ten slotte in huis gehaald. Echte dierenliefhebbers doen dat ook op DIE manier. Ik ben het helemaal eens met Kurt Claes!

Echt asociaal gewoon dat mensen hun husdieren op andermans grond rond laten banjeren. Dat mensen een kat nemen prima, maar dan hoef ik en de vogeltjes in mijn tuin daar toch geen last van te hebben? Van mij mag er per direct een permanente ophokplicht voor katten ingevoerd worden! Ik begrijp best dat het irritant is als andermans huisdier jouw eigendom misbruikt, maar om nou op deze manier te reageren is een beetje populistisch, vind je ook niet? Als de kat eenmaal gewend is om buiten te poepen, leer je dat vaak niet af!

Het voelt voor jou waarschijnlijk ook vreemd om ergens anders te poepen dan op een toiletpot! Best Lieke, Volgens mij maak je een paar heel grote denkfouten. De in het wild levende vogels hier hebben het volste recht om overal te poepen waar ze willen.

Ze hebben ook geen baasje. Katten die als huisdier gehouden worden vallen volledig onder de verantwoordelijkheid van hun baasje! Een kat die als huisdier gehouden wordt kan je van het begin af aan aanleren hun behoefte op een kattenbak te doen, je kan de kat ook aanleren zijn behoefte buiten in de tuin van anderen te doen.

Dus ´in den beginne´ ligt het initiatief van een overlast veroorzakende kat bij het baasje! Het is maar net hoe a- sociaal het verantwoordelijke baasje is. Dure, zeldzame katten… zie je zelden of nooit buiten omdat men bang is dat deze gestolen worden….. Maar Lieke ik heb er totaal géén begrip voor dat jij daar je buren mee opscheept. Jij hebt een kat aangeschaft, jij draagt daar de verantwoording voor, je hebt er de voordelen van maar je zult ook de nadelen moeten accepteren.

Lieke… denk eens voor de verandering sociaal en denk ook eens aan de buren. De denkfout is dat een kat geen baasje heeft maar alleen onderdanen. Katten zijn niet zo slaafs van aard als honden. Ze sommige dingen leren is lastig tot onmogelijk. En een kat hoort nu eenmaal op vogels en muizen te jagen. Ik ga ook niet op duiven schieten omdat ze de boel onderpoepen of op de Haan van de buren omdat hij af en toe kraait.

In mijn buurt lopen veel katten en ik heb er geen last van dat ze in mijn tuin poepen. Veel meer last heb ik helaas van de hondendrollen die op de stoep liggen precies voor de inrit. Ik ben het er helemaal mee eens dat andersmans katten je tuin niet onder mag kakken,ik word er zelf als groot tuinfan helemaal ziek van,iedere dag weer kattenshit,mijn bollen worden eruit gegraven,mijn planten gesloopt,wat ik word er zelfs kotsmisselijk van,ik vind het ook belachelijk,voor een hond moet je betalen en het opruimen,maar je mag ik weet niet hoeveel katten nemen en naar buiten gooien,ik heb zelf 2 poezen en die zijn binnen en vermaken zich prima,als ik er ben,mogen ze in onze eigen achtertuin spelen en ze gaan niet weg,omdat ik ze dat heb aangeleerd vanaf dat ze kitten waren,ze zijn nu 2 en anderhalf en beide poezen ook gelijk laten helpen toen het mocht,maar ondertussen heb ik al van alles geprobeerd en het probleem blijft,in mijn geval nemen de buren dieren,maar kijken er niet naar om,zolang ze het maar niet binnen of in hun eigen tuin doen,belachelijk.

Ziehier de ware dierenvrienden aan het woord. Wat zou de wereld een prachtige plek worden als iedereen zo was als jullie! Begrijp ik het nou goed dat geen enkele kat buiten mag lopen omdat jullie hysterisch worden van een eerlijke kattendrol? Maken jullie je net zo kwaad om vervuiling die minder zichtbaar is, maar x schadelijker, zoals bestrijdingsmiddelen op je eten en op het land, co2-uitstoot, dikke bleek in de plee, plastic koffiebekertjes, plastic roerstaafjes, overbodige verpakkingen en al die andere ongein?

Vast niet, want die zien jullie niet met je eigen ogen liggen in je tuintje. En in de tuin ook dan maar iedere dag weer. Buiten de stank die het oplevert is het schoonmaken van de schoenen ook geen pretje.

Wat een lulverhaal Eerlijke kattendrol. Er zijn wel ergere dingen om je druk over te maken dan kattepoep in je tuin. Ik begrijp ook wel dat het niet erg fijn is als het veel gedaan word maar om nou te zeggen dat je dan maar alles moet ophokken gaat ook wat ver he maak je liever druk om die bus haarlak die in je meer in de lucht dan in ja haar spuit en de benzine die je verbruikt omdat je te lui bent om te fietsen etc… van een btje kattepoep vergaat de wereld niet hoor….

Het gaat nu niet over benzine en haarlak, maar over kattenpoep. Als je een huisdier neemt moet je ook de mindere dingen op je nemen en niet verwachten dat je buren er zo blij mee zijn, hun hebben je kat niet gekocht om met de stront opgescheept te zitten.

Hou je kat thuis als huisdier op de bank en neem een eerlijke kattenbak. Zal hij nooooooooooooit meer in de tuin kakken. Of doe hem een riempje om en laat hem uit. Plastic zakkie in je hand en scheppen maar als hij kakt. Had je ook zelf kunnen bedenken slimmerd. Ik zal jou een riempje om je hals doen en je uitlaten.

Met een plastic zakkie in mijn hand. En als je dan niet precies kakt waar ik dat wil, dan zwaait er wat! Ja, daar gebruik ik het schepje, schep in jouw geval, dan voor. Maar alsnog wat een gezeur. Ik vind eigenlijk als je weet van wie de kat is, dat die persoon het eigenlijk ook verplicht kan worden gesteld om het op te komen ruimen.

Hoe kan je dat weten? Halsbandje verplicht met naam en adres. Ik snap niet dat die katten hun stinkende behoefte niet in de kattenbak van hun eigenaren deponeren. Die eigenaren moeten toch zien, dat de kattenbak schoon blijft? Er zijn uiteraard nog veel ergere dingen op de wereld maar dat heeft niks met kattenpoep te maken.

Inderdaad, zeer zeer irritant. En dat is nogal zacht uitgedrukt. Dat is met honden ook zo. Gelul in de ruimte als je zegt dat het nou eenmaal zo is. Nee nee, wij hebben een tuin waar de kids graag in spelen, lekker veilig denk je dan. Vervolgens komen ze met schoenen vol hondenshit binnen in je schone huis.

Oprotten met die beesten…… Gewoon mensen belasting erover laten betalen, moeten de hondenbezitters ook doen. En inderdaad, laat de katteneigenaren een net over HUN eigen tuin spannen zodat die beesten wel lekker naar buitenkunnen maar niet de tuin uit. Alexandra heeft het wel bij het juiste eind. Doe mensen die 13 hoog wonen ook zodat hun kat niet naar beneden springt. Hoe zou jij het vinden als je ergens eten of drinken wil halen maar dat kan niet want er ligt steeds een roofdier op de loer.

Zo voelen de vogels die in mijn tuintje komen eten het ook. Hou die rotbeesten in je huis en eigen tuin. Voor veel mensen zijn hun huisdiertjes gelijk aan kinderen, dus ja….. Stelletje gefrustreerde sufkutten… maak je liever druk om dingen die belangrijk zijn… zoals de natuur… die katten heeft je dochter over 20 jaar geen last meer van… al die luchtvervuiling wel….

Peppertje, Als iedereen de vinger in eigen kont steekt, stinkt hij niet zo hard als dat je die in de kont van een ander steekt. Jij wil dieren, zorg dat jij daar voor je verantwoording houd. Draag niet over aan andere die ervoor kiezen geen dieren te nemen dat ze maatregelen moeten nemen omdat jij een huisdier wil.

Nee zo werkt het niet hoor. En dat gelul over de vogels, die horen bij die natuur waar jij je dochter over 20 jaar in wil laten lopen. Daar heeft geen mens bewust voor gekozen. Dus als zogenaamde natuur liefhebben zou je dat toch moeten weten. Ook al voer je niet, zullen deze toch je wasgoed onder schijten.

Maar dan zal jij gewoon een zeiltje over je wasgoed moeten hangen. Want je kan geen vinger naar je buren wijzen. Die vogels vliegen daar nou eenmaal. Jouw kat of hond madam, daar moet je zelf je verantwoording voor dragen als ze andere tot last zijn. Normen en waarden noemt men dit. Nooit van gehoord zeker. Vogels zijn gewend om op hun hoede te zijn. Vogeltjes die natuurlijke vijanden hebben zijn trouwens veel sterker en gezonder dan vogeltjes in een omgeving zonder deze vijanden.

Dat geld trouwens voor zowat alle beesten in de vrije natuur. Dus de koolmees in het algemeen is beter af met katten omdat alleen de sterkste, snelste en meest voorzichtige dieren overleven. Worden merels in Nederland met uitsterven bedreigd? Staan de koolmezen on the brink of extinction? Wie een hekel heeft aan katten, is nou niet meteen de aangewezen persoon om over andermans dierenliefde te oordelen. Geef nou maar toe, Koolmees, je weet gewoon geen zinniger antwoord op mijn stelling dat tuinvogels in Nederland ondanks predatie door katten allerminst in hun voortbestaan worden bedreigd.

O ja, insektenoverlast… Ach, veel insekten worden weer keurig kort gehouden door andere insekten, zoals bijvoorbeeld wespen, lieveheersbeestjes en libellen.

Nu moet je niet denken dat ik een hekel heb aan merels en mezen, hoor! Het is alleen zo dat ik vind dat ze niks te klagen hebben in dit land. Oorspronkelijk horen deze vogels namelijk thuis in bossen, waar ook volop eten en drinken voor ze is te vinden. Alleen, geen enkel biotoop is zonder gevaren… Such is life, ook voor mensen trouwens.

Jammer voor jou dat je een mens niet zonder gevolgen kan raken. Maar dat is zeker een echte mannen uitspraak. Gewoon schieten op iedereen die anders denkt dan jij. Ben trots op je. Beste van der Laan, Als ik bij u in de tuin mijn behoefte ga doen, dan verwacht ik niet anders dan dat er een loop op mij gericht wordt.

Dat kan een kan in mijn tuin ook verwachten. Het is toch te gek dat ik mijn kinderen niet eens in mijn eigen tuin kan laten spelen zonder gevaar voor ziektes en dergelijke. Een kat is een HUISdier, en niet voor de gemakkelijke mens die het vies vind om een kattenbak te verschonen. Mijn tuin is geen kattenbak en als een kat daar anders overdenkt heeft die een probleem, eens kijken wie er dan het loodje legt.

Die K katten van mijn buren meerdere pissen bij mij altijd vlak naast en ook tegen mijn achterdeur,deze grenst aan de keuken. Als ik de deur open waait de pislucht van die tering beesten zo mijn keuken in. Als ik één van die beesten op heterdaad betrap terwijl het staat te zeiken,dan pist het maar verder in de kattenhel. Even voor de goede orde,ben geen dierenhter. Ik ben groot gebracht met honden,als mijn zoon geen astma zou hebben had ik wel een hond genomen want dan heb je dat ´gezeik´niet meer.

Wie weet wat ik kan doen om die pokken beesten van mij erf te houden,´erf die ik gekocht heb´. Om opmerkingen bijdehandjes te voorkomen. Ze hebben het toen zelf uitgeprobeerd en inderdaad… geen problemen… ze hebben er nu al jaren 2 lopen EN geen last meer van katten.

Is gewoon asociaal om dat in iemand anders tuin te laten doen. Die eigenaren merken ook dat de kattebak leeg blijft als ze die uberhaupt al hebben Weg met die rotbeesten uit mijn tuin. Ik wordt er schijtziek van. En dat slappe gelul dat katten ook mogen genieten van de zon, allemaal best, zolang ze hun behoefte ergens anders doen. Als ik ze op heterdaad betrap, hebben ze een probleem en dan heb ik schijt aan die beesten en hun eigenaren. Katteneigenaren zijn vrijwel allemaal gezegend met dezelfde asociale gedachtengang dat zij het normaal vinden dat ze een huisdier kopen wat ze vervolgens op straat smijten zodat het bij een ander de tuin volschijt.

En je krijgt allemaal dezelfde stompzinnige reacties als je ze er op aanspreekt: Katten die bij mij in de tuin komen gaan er gewoon aan, simpel, en dan ben niet ik maar de eigenaar de dierenbeul, laat dat even duidelijk zijn. Laat de katteneigenaren dan even hierover nadenken: Wat is het verschil tussen de muizen die buiten lopen en de boel opvreten waar je gif tegen strooit en de muizen die je kinderen binnen hebben?

Wat is het verschil tussen de ratten buiten waar je klemmen voor zet en de rat die je zoontje thuis in een kooitje houdt? Katteneigenaren kopen een huisdier, sturen het beest vervolgens naar buiten in de kou waar het beestje overreden kan worden of afgemaakt kan worden door mensen die de overlast zat zijn en gaan dan vervolgens heel hypocriet staan janken als hun arme minous aan bonken gereden is of een kogel door hun flikker hebben gekregen.

Deze eigenaren vergeten even dat zij uit gemakzucht hun huisdier bewust in een positie hebben gebracht waardoor andere mensen het als ongedierte gaan beschouwen, en dat soort mensen noemt zichzelf dan nog kattenliefhebber ook. Bedankt voor je tips. Ik heb van alles geprobeerd tegen de 4 katten van mijn directe buren die grote stinkende drollen produceren en omgewoelde perkjes kuilen opleveren in mijn tuin.

Ik heb 2 jongen kinderen die ik niet ziek wil hebben van de kattenpoep. Eerst met mijn buren er over gesproken, ze vinden het mijn probleem!

Sinds het gesprek zie ik dat mijn buren de katten los laten als ik niet aanwezig ben, naar bed ben, etc. Geprobeerd mijn tuin ontoegankelijk te maken, helpt niet. Speciale planten zoals hier genoemd gekocht, helpt niet. Cacaodoppen, helpt niet, maakt het alleen smeriger. Heb het idee dat de buren zich rot lachen. Toen een ultrasone kattenverjager. Alleen, als de batterijtjes 6 x C, dus gaat lang mee leeg zijn gaat het ding constant uiterst irritant piepen.

Ik vermoed dat de buren in mijn tuin zijn geweest en het ding een oplazer hebben gegeven om van het gepiep af te zijn. Ik had laatst een grote naaktslak in mijn tuin. Ik heb nu gisteren avond Bayer slakkenkorrels gekocht en opzichtig gestrooid zodat de buren zien alles het konden zien, vannacht bleven de katten binnen, hoop dat de katten nu ook wegblijven. Wat voor rattengif gebruik je trouwens?

Ik lees op internet dat het rattengif in de handel onschadelijk is voor katten. Je begrijpt, ik ben geen dierenhater, maar je wordt tot wanhoop gedreven door dit soort asociale buren. Bovendien is deze aanpak heel diervriendelijk waarmee je wel de ware overlastveroorzaker buurman treft. Neem een 1 meter lange kunststof rioolbuis met een diameter van 20 cm. Schroef deze buis horizontaal vast op een stabiele plank. Smeer binnen in de buis de zijkanten en de bovenzijde flink in met zwarte smeer.

Leg in het midden van de buis een vissekop. Plaats het geheel in je tuin en ga rustig slapen. Gegarandeerd, na verloop van tijd zal je geen enkele huiskat meer in de omgeving buiten zien lopen. Verder is het invangen van de kat en deze in het asiel afgeven als zwerfkat ook een heel nette oplossing die, wanneer dit regelmatig herhaald wordt, zeker ook tot gewenst resultaat leidt.

Kijk ik zal eerlijk zijn, ik heb 4 honden geen katten bij mij in de tuin en ik heb alles betegeld. Wel was er laatst een kat die zat even heel relaxed bij in de tuin op de vensterbank naar binnen te kijken.

Ik vind dus ook dat je niet moet opdraaien voor de kat van een ander. Ik kies er met reden voor om geen kat in huis te halen en toch wordt ik verplicht dooor de buren om een kat op mijn eigendom te aanvaarden, al mijn bloembedden worden opgekrabt en volgescheten, mijn veranda wordt ondergeziekt, gezellig hoor.

En vermits bijna alle buren katten hebben komen deze dus allemaal in mijn tuin hun behoefte doen, want een kattebak is teveel werk voor deze dierenliefhebbers, liever dan in mijn tuin daar hebben zij geen last van.

Ik heb toch niet beslist een kat te houden of wel soms? Tot nu toe heb ik alleen nog maar diervriendelijke methoden geprobeert om ze weg te houden, doch dit zonder resultaat, ik denk dat ik toch maar mijn loodjesgeweer boven zal moeten halen….

Ik heb 2 schatten van katten, die het grootste deel van de dag binnen bivakkeren, maar ook een paar keer per dag naar buiten gaan en….. Eén troost voor de kattenhaters of eigenlijk de katteneigenarenhaters onder jullie…ook ik ben constant op zoek naar ideeën om mijn tuintje te beveiligen tegen mijn eigen monsters én…ik heb ook een kattenbak!!!!

Probleem blijft, dus…kom op met die tips!! Wanneer dringt het nou eens tot de bekrompen hersentjes van deze mensen door dat als je een huisdier neemt dat andere mensen daar geen last van willen hebben?

Dus een huisdier hou je thuis, binnen of in je eigen tuin en dat is het, zo simpel. De hele openingszin van dit weblog is al zo duidelijk: Katten moeten naar buiten kunnen en hebben recht op een zonnestraaltje en dat andere mensen daar last van hebben is niet leuk maar daar ga je je kat toch niet voor binnen houden?

Deze mentaliteit vindt je alleen maar bij katteneigenaren die denken dat het normaal is om een huisdier te nemen en deze dan vervolgens vrij in de buurt te laten lopen. De kortzichtigheid van deze eigenaren om hun gedrag te rechtvaardigen is werkelijk astronomisch: In iedere discussie vallen ze terug op de standaard antwoorden van: Hoe weten jullie dit?

Heel mijn tuin ligt vol kattestront van katten die blijkbaar alleen maar thuis op hun eigen bak gaan zitten als ik de eigenaren mag geloven. Het is gewoon 1 van de vele redenaties die katteneigenaren hebben verzonnen om hun gedrag te rechtvaardigen. Zeg heel vaak tegen jezelf dat jouw kat geen overlast veroorzaakt en je gaat het nog geloven ook, en dan is het blijkbaar OK als je verder geen hersens of verantwoordelijkheidsbesef hebt. Ook het zelfverzonnen argument dat een kat een wild dier is en er dus uit MOET is even stompzinnig als veel gebruikt.

Ik ken zoveel mensen die vroeger op een flat woonde waar de kat er nooit uit kwam maar zodra ze naar een beneden woning met tuin gingen verhuizen moest de kat er ineens uit omdat het een wild dier is….

Het antwoord is vrij simpel: Katteneigenaren passen hun mening en principes aan aan de situatie zoals deze voor hun op dat moment het beste uitkomt en zijn dus gewoon hypocriet en asociaal volk. En wat die tip betreft, die heb je al gehad: Katten in mijn tuin vinden dozen met rattegif en die zie ik dan ook meestal maar 1 keer.

Wat dat betreft hebben jullie gelijk als je zegt pak niet de kat want die kan er niets aan doen, het ius de eigenaar die het beest in deze positie gebracht heeft en niemand anders. Maar ik hoop dat als hun zoveelste kat niet meer terugkomt van zijn nachtelijke uitstapjes dat deze mensen dan ook eens gaan beseffen da een HUISdier binnen hoort.

Ik heb een paar goede kennissen die echte kattenliefhebbers zijn en die hebben een grote afgeschermde tuin met een kattenren met kippengaas daarin.

Als ik naar hun redenen vraag zeggen ze mij dat ze dit voor de kat doen. Tja, en wanneer dringt het eens tot de bekrompen hersentjes van de rest van Nederland door dat ik geen last wil hebben van hun jengelende gebroed? Laten we het dáár eens over hebben, ja!

Maar nee, dát kan niet, want kinderen zijn nu eenmaal heilig en bezorgen zogenaamd geen overlast want zijn zogenaamd allemaal heel erg goed opgevoed. Hoe kun je kinderen met katten vergelijken. Het is zo ontzettend zwak om in een discussie die je niet kunt winnen dan maar te proberen de aandacht ergens anders op te vestigen, maar troost je: Deze discussie en dit hele forum gaat over de overlast die katten veroorzaken en nergens anders over.

Wees nou eens een man c. En als je daar geen weerwoord op hebt waar ik niet vanuit ga want ik heb deze discussie al honderden keren gevoerd , bemoei je er dan niet mee en ga er geen andere dingen bij halen die helemaal niets met dit blog te maken hebben. Ook hieruit blijkt dat katteneigenaren allemaal hetzelfde bekrompen denkpatroon hebben. Ze mengen zich in een discussie over hun eigen asociale gedrag, en als ze daar met gefundeerde argumenten niet van kunnen winnen gaan ze andere voorbeelden zoeken die niets met het onderwerp te maken hebben om de aandacht af te leiden, of komen met de dooddoener: Wat je loze en domme kreet over het vergiftigen van kinderen betreft: Het valt me vaak op dat katteneigenaren hun dieren graag vergelijken met kinderen als hun dat goed uitkomt in een discussie, wat hun betreft staan deze blijkbaar op gelijk niveau.

En het klopt inderdaad dat er ergere dingen gebeuren in de wereld, er gebeuren overal wel ergere dingen. Als ik een deuk in je auto schop en je begint daarover te janken kan ik ook wel zeggen: Begin je de stommiteit van je antwoord nu een beetje te snappen of moet ik een nog simpeler voorbeeld proberen te vinden? Dus geef gewoon een weerwoord op mijn stellingen en als je dat niet kan hou dan gewoon je kop dicht en laat dit aan mensen over die wel ergens rationeel over na kunnen denken.

Maar probeer niet de aandacht op iets anders te vestigen om zelf geen antwoord te hoeven geven, dat laat alleen maar zien hoe dom je bent. Nog even een aanvulling: Vol verbazing heb las ik in een lokale krant dat er weer ergens een paar dooie katten waren gevonden en dat de buurt gewaarschuwd werd dat er een kattenhater actief was.

Vervolgens een paar buurtbewoners aan het woord die allemaal hun ongenoegen over deze dierenbeul uitten over wat men wel niet zou moeten doen met zulke mensen. Om deze mensen en de rest van de katteneigenaren even uit de droom te helpen: Er bestaan geen notoire geboren kattenhaters, niemand wordt geboren met een haat tegenover deze diertjes en dat geldt voor mij ook.

Kattenhaters worden gemaakt door katteneigenaren. Ga dus ook niet zitten piepen dat er weer een dierenhater actief is want dat is je eigen schuld. Laatst heb ik mijn balkon versierd met bloembollen, planten en kruiden. Juist de potten met kruiden worden dagelijks vol gescheten, zodat ik ze niet meer voor consumptie kan gebruiken.

Kan toch niet zo zijn dat we schade toegebracht worden door associale kattenbezitters. Het is mijn balkon waar ik de huur voor betaal, als ik de behoefte heb om daar een overheerlijke in visolie gebakken spons neer te leggen, dan heeft niemand daar toch wat mee te maken. Wat kan de kat er nou aan doen, deze volgt gewoon zijn instinct.

Waarom verlaag je jezelf tot de inzet van zulk een extreme en ongeaccepteerde methode? Je bent daardoor nog erger als de eigenlijke veroorzaker de katteneigenaar. Het is absolute dierenbeulerij om gebakken spons aan katten te geven. De spons zwelt in de maag en de kat heeft een heel pijnlijke dood. Pak de katteneigenaar aan! De katteneigenaar is de ware boosdoener…. Gewoon een smeerpijp met een lekkere vissenkop erin. Dat is een probaat middel welke ook nog katvriendelijk is.

Als er iemand bekrompen is ben jij het wel gek! Houd nu eens op met elkaar lastig te vallen. Hoppa, weer een katteneigenaar die niet in staat is om te reageren op de door mij aangegeven standpunten maar meteen begint te schelden.

Inhoudelijk reageren op mijn standpunten ho maar, maar wel een grote bek opzetten, zie daar het karakter van de doorsnee katteneigenaar. Goh Martin, wat ben jij stoer en zóó slim ook. Lastige hoor dat domme kattenliefhebbervolkje. Je weet wel dat je uit je nek zwetst hoop ik, dat je katten legaal af mag maken, als ze niet meteen kunnen vertellen wie hun baasje is?? Volgens mij kom je hier alleen om te zeiken en te laten zien hoe ongelooflijk slim en welbespraakt je bent. Ik lees namelijk ook nergens een inhoudelijke reactie van jouw kant op argumenten van anderen.

Nee, jij bent lekker origineel. En het argument over overlast van andermans kinderen is niet zo gek. Het gaat namelijk om geven en nemen, tolerantie heet dat geloof ik. Voor sommige mensen zijn de katten net zo waardevol als kinderen voor een ander.

En ook kinderen bezorgen overlast, worden aangereden in het verkeer, etc, zijn dat dan allemaal slechte ouders die hun kinderen maar op hadden moeten sluiten?? Maar ik ben niet zo slim als jij, want kattenliefhebber. Ik heb pas een huis gekocht en ga zeker voorzieningen treffen om mijn katten in de tuin te houden, mocht er echter per ongeluk 1 een keer ontsnappen en iemand doet hem bewust iets aan, dan vrees ik dat diegene toch een groot probleem met mij gaat krijgen.

Overigens is het niet zo dat alle mensen die de kat buiten laten geen kattenbak hebben, of deze niet goed verschonen. Veel mensen doen dat allemaal wel netjes, maar kinderen luisteren ook niet altijd, en katten ook niet.

Hoewel dat voor Martin waarschijnlijk niet opgaat, zijn kinderen doen waarschijnlijk nooit iets wat niet mag. Alhoewel je reactie begrijpelijkerwijs overloopt van het sarcasme ben je wel de eerste hier die een poging doet om normaal op mijn standpunten te reageren. Het erbij halen van andere voorbeelden die inhoudelijk niets te maken hebben met het onderwerp van dit forum is gewoon slap, zeg dan gewoon niets.

Ik kan ook wel 10 andere dingen opnoemen waar ik last van zou kunnen hebben maar daar overtuig ik niemand mee. Ik constateer een vorm van asociaal gedrag bij katteneigenaren waar veel mensen last van hebben, waaronder ikzelf, en ik probeer al een tijdje SERIEUS te snappen waarom die mensen zo denken. Niet om ze af te zeiken maar om een oplossing te vinden. Je kan pas een oplossing vinden als je snapt waarom iemand anders tot een bepaald gedrag komt en wat hun beweegredenen zijn.

Dit gedrag vindt je voor zover ik weet alleen maar bij katteneigenaren, ik kan geen enkele ander doelgroep verzinnen die dit ook doen met hun huisdieren. En dan ben je in mijn ogen een domme aso. Ik vindt het aan de ene kant vreemd dat je de vergelijking tussen katten en kinderen durft te trekken. Ik probeer mijn kinderen netjes op te voeden met respect voor anderen, ik probeer ze bij te brengen dat ze geen dingen van anderen mogen vernielen en als ze dit niet doen probeer ik ze te corrigeren om ze op het rechte pad te houden, maar ik zal de laatste zijn om te beweren dat ze niets fout doen.

Je vindt het dan ook normaal dat je kinderen bij andere mensen de boel vernielen en je vindt het niet nodig om hier wat aan te doen want als je het niet ziet gebeurd het ook niet tenslotte. Ik kan me helaas een aardig goed beeld vormen over wat voor soort kinderen dit gedrag oplevert, dan hoef ik alleen de krant maar te lezen om te zien wat de plaatselijke jeugd nou weer vernield heeft of wie ze nou weer gemolesteerd hebben.

Maar dat is dus normaal opvoedkundig gedrag volgens jou, want je kat voedt je ook zo op blijkbaar. Ben het helemaal met Martin eens. Mijn perkjes vol mogen kakken en met hun prutpoten op mijn pas gewassen auto mogen lopen om dan van de lekker warme motorkap te genieten omdat hun eigenaar ze niet binnen willen hebben. Als je dan een eigenaar daarop aanspreekt kijken ze je aan als een aap op een horloge.

En verlaren ze jou voor gek, waar jij je zelf al niet druk om maakt. Het staat voor mij buiten kijf dat katten bezitters een ernstige vorm van a-sociale ziekte hebben. Zelf doen ze helemaal niks om die beesten het een beetje naar de zin te maken. En je buren op kosten jagen om allerlei middeltjes aan te schaffen om jouw beesten iuit hun tuin te houden.

Heb zelf trouwens wel een hele goede oplossing tegen die beesten. Ik heb hier nu zoveel reacties gelezen en iedereen gaat maar tegen ekaar tekeer, maar wie heeft er nu echt iets wat werkt?

Ik heb zelf 3 schatten van katten en een tuin en een kattenbak. Als ik overdag naar mijn werk ben zijn ze gewoon binnen en poepen ze in hun bak, maar als ik thuis kom willen ze even naar buiten en poepen ze in mijn tuin. Ik heb mooi wit grind liggen en ze zien dat voor een grote kattenbak aan. Even voor de goede orde.. ER zijn vele middelen die de katten horen af te schrikken om in je tuin te komen.

Maar als ze er eenmaal zijn, dus niet weggebleven door een stinkend middel of dergelijke is het misschien handig om je kattenbak op een mooi plekje in je eigen tuin neer te zetten. Zo stimuleer je zijn gedrag om zijn behoefte daar te doen.

Ook al is hij in de tuin. Het is een ruimte net als je huis waar geleefd wordt. En dat is geen toilet. Wie weet als hij de bak ziet, gaat hij erop. Het proberen waard denk ik. Ik heb geen katten maar vind het wel goed dat je hier wat aan wil doen.

Nou,Santje met een beetje geduld kun je ze vrij makkelijk opvoeden. Je moet er allen effe bijblijven, als je ze naar buiten laat blijf je er bij,ze lopen voor jou niet weg. Als de spuit niet werkt moet je iets anders vinden wat ze niet waarderen.

Graaf gewoon een dikke pvc buis verticaal in de grond. Gooi daar een vis of iets dergelijks in. De kat zal proberen dit te pakken en kruipt in de buis met als gevolg dat hij er niet meer uit kan. Zand erover, goed aanstampen een poosje wachten en dan de pvc buis uit de grond trekken.

Ook ik heb een groot probleem om katten uit mijn tuin te houden. Ik ben het helemaal eens met het standpunt van Martin W. Echter een oplossing voor de kattenoverlast zie ik alleen wanneer de lokale overheid zich ermee bemoeit. En dit kan volgens mij alleen door het invoeren van kattenbelasting. Door deze verplichting -waarbij mensen die er onderuit proberen te komen, bij de gemeente kunnen worden verklikt — moeten mensen die overlast hebben bij de gemeente een apparaat kunnen krijgen waardoor de katten uit de tuin worden gehouden.

Zoals bijvoorbeeld de Catstop ultrasoon verjager. Uit reacties van buitenlandse forums, zie ik dat dit soort apparaten wel werken. Dan is de rechtvaardige oplossing: Nou Andre als je denkt dat je dat voor elkaar krijgt dat de overheid jou iets gaat geven,zal je van een koude kermis thuiskomen. En die apparaten met die piep-geluiden heb ik ook geprobeerd,blijkt dat in mijn wijk alleen dove katten wonen.

Voor de rest ben ik het met je eens. Kattenbelasting,boetes voor als die beesten loslopen is volgens mij ook de enige oplossing. Nee ook nog is gekrijs onder mijn slaapkamerraam, krassen op het dak van mijn auto, mijn dure koi karpers kapot gebeten. Maar als ik met de hond over straat loop word ik al lelijk aangekeken, want ze gaan er maar alvast van uit dat je de stront niet opruimd. Kom maar is in mijn tuin kijken wil ik dan zeggen.

Je kan ook een buis nemen, deze aan de binnenkant voorzien van smeerolie, of ander zwart vettig spul wat moeilijk te verwijderen is en dan een blikje vis in het midden plaatsen. Haha ik hoop dat ze witte banken en kleden hebben!

Onze buren houden de kat iig binnen sinds wij deze buis in de tuin hebben liggen. Ook ik ben helemaal radeloos. Maar ik heb een zoontje van drie een een dochter van 8 maanden. Elke dan moet ik het grasveld inspecteren of er geen kattenstront ligt voordat mijn kinderen buiten op het gras kunnen.

Mijn zoontje weet hopelijk dat hij met zijn vingertjes van de kattenstront moet komen maar mijn dochtertje van 8 maanden wil ook lekker in de tuin rond kruipen. Zij steekt alles in de mond. Ik vind het te gek voor woorden dat ik mijn eigen tuin zou moeten aanpassen cq.

Ik heb bewust geen kat omdat ik geen huisdieren en de verzorging daarvan niet wil dus dan wil al zeer zeker de kat van iemand anders niet. De kat kan er niks aan doen hij weet neit beter. Maar mijn dochtertje kan er ook niks aan doen. Dus ik moet met pijn in mijn hart toch tot ergere maatregelen gaan grijpen. Want prikkertje en koffiedrab en al het andere kan ik ook niet proberen want dan kan mijn dochter en zoontje nog steeds niet in MIJN tuin spelen.

Overdag zie ik ze namelijk niet. Hoe kan ik het beste zo pijnloos mogelijk maar wel definitief dodelijk van een kat afkomen? Bedenk wel dat bijna overal katten voorkomen, en dat katten hun territorium willen afbakenen. Ik heb zelf ook katten en die doen het tussen de bloemetjes, net zoals de andere katten in de buurt, ik ben nog nooit een drol op het gras tegengekomen. Katten zitten het liefst beschut als ze zoiets doen.

Dat kun je nooit voorkomen. Toen mijn buurvrouw een van mijn katten achter na zat met een bezem in haar tuin en ik dat zag ben ik even compleet los tegen haar gegaan, nu doet ze het ook niet meer als ze weet dat ik thuis ben, maar mijn katten komen ook niet buiten als ik er niet ben en snachts zitten ze ook binnen omdat ze niet naar buiten kúnnen en in de winter zitten ze ook binnen.

Als het lekker weer is staat de achterdeur altijd open dus ze lopen heen en weer, en vaak blijven ze gewoon in de tuin om te spelen of gaan met de konijnen van de andere buren spelen niet vals!

Als jij een van mijn buren was geweest en ik was er achter gekomen dat jij er voor hebt gezorgd dat een van mijn katten dood was zou je op zijn minst een rechtszaak aan je broek krijgen die je zou verliezen, en ten tweede zou je kunnen rekenen dat zolang je daar zou wonen, je niet fijn zou wonen. Weet wel je hoeft niet gelijk te doden! Er zijn zat anti-katten dingen die je in de tuin kan zetten.

Bepaalde planten, speciaal ruikende korrels let er wel op dat je kinderen hier niet mee in aanraking komen! Dat heeft ook bij mij gewerkt maar toen kwamen mijn katten ook niet meer via de tuin naar binnen.. Moest ik de voordeur open doen voor ze. Deze dingen kun je gewoon halen bij de dierspeciaalzaken. Katten poepen meestal niet op gras want ze willen alles begraven, dus ze doen het vaker in de tuin wat goed is voor je bloemetjes.

Er zijn genoeg anti-katten dingen, maar niemand kan je verzekeren dat er nooit meer een kat in je tuin komt, maar het zal het aantal wel aanzienlijk verminderen. Plassen en poepen hoort erbij, nu nog mooier. Ik ga een paard kopen en laat het los bij u in de tuin lopen, die mag tenslotte ook genieten van het voorjaars zonnetje.

Ik vind beesten leuk, maar wil ze niet van een ander in mijn tuin om daarna de rotzooi te mogen opruimen. Of hou ze aangelijnd, liggen ze ook niet meer als stoffering langs de weg het baasje zorgde er toch zo goed voor. Konijnen zijn huisdieren, binnen. Zo kun je door blijven gaan.

Kijk ik heb katten en ben een kattenliefhebber, maar ik ben er ook niet zo op, die poep in mijn tuin. Maar ik mag niet zeuren want dan zou ik hypocriet zijn. Goed is het toch nooit. Katten doen toch wel wat ze willen en je kan ze niet opvoeden om netjes de behoefte in de bosjes te doen als ze buiten zijn zoals je een hond dat kan doen.

Ik weet dat mijn katten af en toe naar binnen komen als ze op de kattenbak moeten maar je kan nooit garanderen dat ze nergens anders wat doen. En het feit dat katten aangereden worden heeft niks met de eigenaren te maken, beetje kortzichtig. Vaak is het omdat mensen snachts te hard rijden. Mijn katten komen daarom snachts nooit buiten. En trouwens, mensen die zo lopen te klagen over kattenstront moeten dan helemaal zeuren over de hondenpoep.

Daar heb je meer last van dan van kattenpoep. Mijn kat leeft helaas niet meer, maar als het mijn kat was was het ook mijn probleem en niet die van een ander. Onzin, natuurlijk kun je garanderen dat ze het niet bij je buren in de tuin doen.

Laat de katten bezitter zogenaamde liefhebber een kattenren kopen waar de kat niet uit kan. Dan kunnen de kinderen van en de buren zelf rustig in hun onvervuilde tuin zitten. Wat een gezwets allemaal. Hoe durven jullie katten bezitters te zeggen dat wij maatregelen moeten nemen.

Zwerfkat alla, maar het gros zijn huiskatten. Hou je huiskat thuis. Zoek geen excuus om de zwerfkat te noemen maar neem je volledige verantwoording voor je eigen dier.

Mijn ramen te lappen of straat te vegen. De wereld op zijn kop hier hoor. Hou je dier binnen, tenslotte wil jij een kat en niet je buurman. Het doden van ongedierte is legaal, maar het is inderdaad verboden om dit op een manier te doen die onnodig lijden van het dier tot gevolg heeft. De katteneigenaar plaatst zijn geliefde poesje bewust in een situatie waarin het als ongedierte gedefinieerd mag worden en gaat vervolgens lopen janken als het beest wat overkomt.

De katteneigenaar is hier de dierenbeul en niemand anders. Waar ik woon Randstad zijn de wilde katten al een paar honderd jaar uitgestorven en de enige katten die ik zie zijn de katten die loslopen omdat hun baasjes dat normaal vinden en de verwilderde katten van diezelfde baasjes die na een jaartje besloten dat hun beest toch wel erg lastig was en het kreng toen maar op straat schopten de échte dierenliefhebbers dus. Weer een loze opmerking van iemand die hoogleraar in de katologie is blijkbaar want hoe weet je precies waar je kat zit te sproeien als je er niet constant achteraan loopt, je zegt net dat die beesten hun territorium afbakenen dus dat betekend dat ze overal schijten waar ze vinden dat hun territorium is.

Maar je kunt het wel degelijk voorkomen namelijk door je eigen katten in je eigen tuin te houden. Hoezo asociaal gedrag en een bord voor je kop??? Maakt niet uit want het is allang bekend hoe katteneigenaren reageren als ze op hun aso gedrag worden gewezen: Ze reageren zonder uitzondering allemaal even dom en agressief en onder het uiten van diverse bedreigingen wordt de buurt even duidelijk gemaakt dat ze met hun poten van hun lieve poesjes af moeten blijven.

Katteneigenaren zijn altijd de eerste die zeggen: Laat me niet lachen zeg, ze beginnen allemaal meteen te dreigen. Dus dat maakt het zo mogelijk nog dommer en asocialer volk, Mirrie is zelf het duidelijkste voorbeeld. Maar had zoiets bij mij geprobeerd en je was horizontaal de tuin uitgedragen. Als ik me dan moet verlagen naar het aso niveau van katteneigenaren dan moet dat maar, ik ben niet in het minst onder de indruk van je bedreigingen.

Hartstikke leuk voor de buurt dat jouw katten dat doen, vergeet je alleen even niet te melden dat je katten blijkbaar ook naar andere tuinen lopen en daar de boel volschijten in plaats van hier alleen de voordelen van loslopende katten op te sommen. Die beesten horen binnen of in je eigen tuin en je krijgt van mij echt geen applaus met je mededeling dat je ze niet altijd buiten laat lopen want daar horen ze zowieso al niet.

Kijk weer de ware aard van het beestje: Op deze manier zijn er al zeker 3 katten voor eeuwig vertrokken en ik ben van die kutbeesten af, simpel.

Schuld hiervan ligt bij de eigenaren die er bewust ongedierte van maken, ook simpel. Lekker volk als ze zo met hun kinderen omgaan. Maak jij soms uit wat er goed is voor mijn bloemetjes ofzo? Ik snap niet dat je niet voorsteld om de hele wereld maar in een ren te plaatsen zodat die grafbeesten van je tenminste vrij rond kunnen schijten.

En dat durf jij te dragen?? Hoe hypocriet kan je zijn zeg. Mensen die hun katten los laten lopen in de buurt zijn de grootste dierenbeulen die er zijn en dan andere mensen iets verwijten? Ga op een andere planeet wonen AUB en neem die katten mee. Veel te veel, en allemaal achtergelaten door kattenliefhebbers. Darom zou het hebben van katten ook financieel belast moeten worden net als honden. Dit is dus gelul! Ik ken diverse mensen die dit wel geprobeerd hebben van jongs af aan en dat kan dus gewoon wel.

Probleem is dat jij het net als alle andere katteneigenaren nooit geprobeerd hebt omdat je er te besodemietert voor bent.

En om dit te verantwoorden doe je net alsof je de kattenwijsheid in pacht hebt door te zeggen dat het niet kan, het zijn wilde dieren, je kunt ze niet temmen enz enz bla bla bla. Het vraagt veel tijd en geduld om een hond te leren dat hij zijn behoefte op een bepaalde plaats moet doen, maar uiteindelijk doet hij het. Waarom zou een kat dat niet doen? Een hond is zeker geen wild dier ofzo? Die stammen van de wolven af voor zover ik weet maar die schijten natuurlijk ook al eeuwen netjes in de natuur op een speciaal stukje gras toch???

Jij schaft dus een dier aan waarvan je vantevoren dus blijkbaar al weet dat dit dier voor overlast gaat zorgen en dat je daar niets aan kunt doen want het zit in de aard van het beestje. Heeeee, nou begin je jezelf toch wel behoorlijk in de knel te praten, je zegt net dat jouw katten nooit wat bij een ander doen maar nou zeg je ineens dat je het nooit kan voorkomen…. Net alsof ik een katteneigenaar hoor praten. Je begint steeds lachwekkender te worden moet ik zeggen.

Er is een groot verschil tussen dieren die per ongeluk ontsnappen en dieren die bewust los rondlopen omdat hun baasjes dat wel makkelijk vinden, vergeet dat verschil even niet AUB. Honden horen op de aangewezen plek te schijten en veel gemeentes willen ook dat de stront daarna opgeruimd wordt.

Ontsnappende konijnen en ontsnappende malthezers worden niet bewust losgelaten. Ratten zijn gewoon ongedierte waarbij je blijkbaar zelf ook van mening bent dat deze gedood mogen worden. Overlast van andermans vogels is precies wat je het noemt: Quote niet van Mirrie begrijpelijkerwijs: Ik kende hem niet maar het is een zeer wijze gedachte, alleen jammer dat katteneigenaren er niet naar leven.

Maar ik heb goede hoop: Er schijten heus niet meer katten in tuinen als 20 jaar geleden, maar het besef dat dit niet normaal is en dat men dit niet zomaar hoeft te pikken groeit met de dag. En tot die tijd los ik het probleem zelf wel op een legale manier op.

Ik laat het voor wat het is, reageert er een katteneigenaar op het forum met een aantal eventuele oplossingen, is het nog niet goed. Goed zal het toch nooit zijn, en je kan niet een normale discussie voeren met mensen zoals jij, omdat die er toch heilig van overtuigd zijn dan hun mening ook de waarheid is.

Je kan wel stoer proberen over te komen met al je ge-wel-di-ge opmerkingen, maar dat zegt ook wat over je. En trouwens, als jij er zulke problemen mee hebt want het lijkt er nu heel sterk op dat je een beetje geobsedeerd bent hierdoor dan ga je zelf acties organiseren, je gemeente stalken met brieven en de telefoon roodgloeiend laten staan.

Maar in werkelijkheid bedoeld je: Wat doe je eigenlijk op een discussie forum als je geen argumenten hebt? Je lijkt wel 1 van de andere Het is geen discussie forum, het was bedoeld voor tips, maar mensen zijn zelf de discussie aangegaan. Ik geef mijn mening, punt, en uit je eerdere reacties te lezen heb jij geen bord voor je kop maar de gehele chinese muur, je komt toch niet verder bij jou omdat je overtuigd ben van je eigen gelijk.

Ik hoef ook niet gewoon voor de lol mensen de grond in te stampen en alles af te kraken wat ze zeggen zoals jij. Zegt al genoeg over jou toch? En nu ben je blij dat ik weer gereageerd heb, want je hebt waarschijnlijk al de hele tijd zitten wachten op mijn mailtje. Het hele discussiepunt vermijden, geen antwoorden geven op de opmerkingen die hierboven geplaatst zijn maar nu gewoon de persoon zelf aanvallen over de manier hoe iets geschreven staat, net alsof dat belangrijk is voor de discussie.

Maar je laat je niet verleiden tot een nuttige reactie op mijn punten want die heb je niet, dat is wel duidelijk. En wat lees ik hierboven? Ik betaal redelijk veel hondenbelasting voor mijn kleine jack russel kleiner dan een kat. Moet ik mijn hondje op aangewezen plaatsen uitlaten anders krijg ik een bekeuring. Moet mijn hondje aan de lijn hebben anders krijg ik een bekeuring.

Alleen als er heel veel klachten gemeld worden kunnen ze er misschien iets aan gaan doen. Lopen hier tig katten los en poepen waar ze willen. Katten belasting bestaat niet. Bij mij in de tuin komen veel katten poepen en slapen. Op alle manieren al de tuin uit gejaagd, niets helpt. Kan zelfs mijn kip met kuikentjes niet vrij in mijn eigen tuin laten lopen want dan lopen mijn kuikentjes gevaar.

Ook mijn konijn kan niet los. Aankomende zomer ga ik mijn hond uitlaten in de tuinen van de katten eigenaren. Ik wil graag hun reaktie dan wel eens zien. Ik denk dat katten eigenaren toch eens goed moeten gaan nadenken hoeveel frustratie het geeft bij de buren. Ik heb geen haan omdat anders de buren er last van kunnen hebben. Maar aangezien al mijn buren een kat hebben waar ik last van heb.

Gelukkig zijn er mensen zoals Wilma die er nog normen en waarden op nahouden en eerst kijken of ze overlast veroorzaken voordat ze ergens aan beginnen, maar desondanks is het jammer dat ze blijkbaar niet die dieren kan houden die ze graag wil omdat dit plezier door katteneigenaren wordt verziekt. Alleen zou ik maar uitkijken met het laten schijten van je hond in de tuin van een katteneigenaar, want je weet inmiddels hoe die mensen reageren als hun iets aangedaan wordt waar ze daarintegen zelf geen enkele moeite mee hebben dit wel bij hun buren te doen.

Je hebt hier volkomen gelijk maar wat je wilt is onmogelijk. Iemand kan pas op een andere mening gebracht worden als ze zelf beseffen dat ze fout bezig zijn. Probleem met katteneigenaren is dat ze helemaal niet door willen hebben dat ze overlast veroorzaken. Je leest het hier toch aan de reacties? Ze zien het niet of ze willen het niet zien, en in dat geval denk ik dat er een hardere lijn gekozen moet worden.

Voor iedere kat een fikse kattenbelasting en het verbod tot los buitenlopen. Katten eigenaren hoeven niet meer bang te zijn dat hun kat doodgereden word op dood gebeten word. Een dier voor in huis, dus niet in MIJN tuin en zeker niet als hij in mijn tuin komt poepen.

Honden kunnen niet in mijn tuin komen, maar katten wel. Kattenschijt is dus net zo erg als hondenschijt! Ik krijg ondertussen sterk het idee dat mensen helemaal niks meer te doen hebben tegenwoordig. Waar maken jullie je druk over? Koop bij de intertoys een prachtige supersocker en spuit die katten es flink nat, trouwens een 10 liter emmer is ook erg effectief!!

Probleem dan opgelost denk je?. Ik stop verder met reageren, katteneigenaren zijn nou eenmaal asociale randfiguren en de moeite van het discussieren niet waard.

Mensen die geen hersens hebben moet je ook niet proberen om wat duidelijk te maken tenslotte. En er zijn verschillende eigenaren: En er zijn katten die verwaarloosd zijn en ze lopen nu eenmaal vaak los rond. Willen we daar iets aan veranderen? Is het niet veel belangerijker dat je wat middeltjes uitprobeert om ze in ieder geval weg te houden waar je ze niet wilt hebben.

Een heel simpel iets wat erg goed werkt is: Katten hebben inderdaad de voorkeur voor poepen in zand, heb je een klein tuintje dan is dat erg vervelend. Maar ik ben er absoluut op tegen om een dier te doden. Vroeger hebben we meerdere katten gehad in een buurt vol met giga tuinen en bos in de buurt.

Ik heb enorm veel verdriet gehad van de verdwijning van onze prima verzorgde katten en er waren geen volieres in de buurt. En ze zaten zeker niet continu in dezelfde tuin te wroeten en poepen. We hebben ze ook iedere keer weer binnen geroepen.

En ze waren meestal thuis. Soms is er gewoon de natuur, hoe vervelend dat ook kan zijn. Als je kijkt hoeveel vogels er door kraaien en ratten opgegeten worden dan is dat aantal ook schrikbarend. En toch gaat het zo. Ik heb vorig jaar een vogelkastje opnieuw opgehangen en zo dacht ik een vogeltje gered te hebben, maar een dag later zag ik tot mijn schrik dat het alsnog gepakt was. En toch heb ik er vrede mee. Wij kunnen niet beslissen over leven en dood in de dierenwereld. Zelfs in onze eigen levens is dit iets waar we nooit controle over zullen krijgen.

En we moeten dat ook niet willen. Zo is het woord opvoeden voor mij ook een betrekkelijk woord. Je kunt een veilige en liefdevolle omgeving scheppen met duidelijke regels waarin een kind en dier zich geaccepteerd voelt en daardoor eerder zich op een liefdevolle manier gedraagt naar zijn omgeving.

En we wonen nu eenmaal in Nederland erg dicht op elkaar, dus hebben te dealen met andermans nukken, maar ook met positieve kanten van andere mensen en dieren. Zoals velen van jullie helemaal idolaat zijn van vogels. Maar onze maatschappij zit zo in elkaar dat mensen elkaar in groepen opjutten tegen elkaar, geen emoties mogen tonen en hun energie gebruiken voor extremen.

Bericht door Apraxia » wo dec 17, Bericht door Framboos » wo dec 17, Bericht door jet » wo dec 17, Bericht door Wen » vr dec 26, Bericht door jet » za dec 27, Forumoverzicht Veganisme in de praktijk Vragen over veganisme Zoek Uitgebreid zoeken. Gebak Heeft u algemene vragen op het gebied van veganisme? Gebak Citeer Bericht door Sietske ter Avest » vr okt 31, Ik ga op mijn werk gebak trakteren. Een persoon is veganist. Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van gebak?

Zijn er soorten die ikj zo kan kopen? Gebak Citeer Bericht door vegalan » vr okt 31, Goedemorgen, Ik heb een vraag. Gebak Citeer Bericht door xmarloesx » vr okt 31, Verder zou je naar de bio winkel kunnen gaan en daar vegan bladerdeeg kunnen halen en appelflappen kunnen maken.

Ook daar hebben ze soms vegan gebak, daar moet je dan naar vragen zij kunnen je makkelijk helpen. Let wel op de meel die je gebruikt. Bij gebak is het grotendeels dat er slagroom word gebruikt melk producten , bakkers room, roomboter, ei, niet vegan kleurstoffen, etc.. Dus dat maakt een taart eten van de supermarkt, bakker of hema etc.

Als je een recept moet hebben voor een appeltaart ofzo kan ik je er ook wel een sturen. Gebak Citeer Bericht door lena » vr okt 31, Wil je zelf bakken? Dan is er van alles mogelijk. Heb je anders een natuurvoedingswinkel in de buurt?

Die hebben wel appeltaartpunten, of kunnen die wel bestellen, en anders zijn daar in ieder geval allerlei luxere koeken die ongetwijfeld ook gewaardeerd worden. Ik heb wel eens "Fruit Strudel" koeken gehad van volgens mij MolenAartje, die zijn lekker en vrij feestelijk, en liggen gewoon bij de koeken in de Natuurvoedingswinkel. Zij hebben ook Ekoland chocolademuffins het zijn eigenlijk cakejes die je nog wel zelf moet bakken, maar die echt supersimpel te maken zijn alleen margarine Natufood bakken en braden is goed en water toevoegen, roeren, in meegeleverde vormpjes doen en bakken.

Die zijn erg lekker, kun je ook aan je andere collega's geven.

. GEILE SEX GRATIS GOEDKOOP NEUKEN ROTTERDAM neukende gays kutje roeren. Neuk me harder, ik kom!? Doris moet vreselijk pissen en vraagt of de wagen even aan de kant mag. Hij rent het bos in en leegt zijn. Ze wordt er zo geil van dat ze moet pissen. Ze laat schaamteloos haar gele vocht gewoon in de natuur lopen. Aan de rivier laat ze haar kutje vullen met zijn. 2 april dikke bleek in de plee, plastic koffiebekertjes, plastic roerstaafjes, .. Dat mensen een kat nemen prima, maar laat hem pissen en schijten in de eigen tuin. die vogels vangen en in andermans tuin pissen tot de natuur behoren. ik zeg nog zo,de meeste katten bezitters hebben inderdaad een kut. 19 april Lekker in natuur laat de Nederlangs de magisch tijdens VIP sexpop tot achterin Lesbische slet Sofia's vriendin een pik in haar kut! trio afneuken Buck Angelica een keihard van ruil voor een pissen naar donkere knullen . Tijden Geile sletje roeren door de camera keihard nemen Tiener Maagde sletje. 1 okt Het was zo'n typisch café-idee, maar een week later stonden we thuis in een pannetje te roeren. Die pannen werden steeds groter.' Een jaar. neukende gays kutje roeren. Neuk me harder, ik kom!? Doris moet vreselijk pissen en vraagt of de wagen even aan de kant mag. Hij rent het bos in en leegt zijn.

Homo opa sex stoute meiden nl

PRIVE MEESTERES TEELBALLEN LIKKEN